EINDIGEN WE HET OVERZICHT "ONTSTAAN VAN DE STICHTING VAN URSULINEN"

MET HET NOEMEN VAN DE NAMEN

VAN ONZE MARTELAREN, DE ZALIG- EN HEILIGVERKLAARDEN.


Zr. Marg. Bradley

Zr. Staszewska

Zr. Akwila Podskarbi

Zr. Kajusa Trzadel

Zr. Gabriella HaidÙ


Zr. Dohory Kazel

Haast allen komen uit de vervolgingen van de laatste eeuwen tot op heden.
Wij denken aan Zuster Marguerite, Oilve-Marie BRADLEY, geboren op 14-1-1911 in Engeland te Birkenhead, ingetreden bij de Zusters Ursulinen te Hamont, lerares aan het Technisch Instituut te Hasselt. Op 26-09-1934 vertrokken naar de missie van Uele in Kongo en op 23-10-36 brutaal gedood door de rebellen in de missiepost van Dakwa op 22-11-1964. We gedenken eveneens de niet gedode, doch gemartelde missionarissen, die hun pijn blijven dragen en meedragen met het onmenselijk leed in de wereld.
Zuster Maria Klemensa Staszewska sterft in 1943 te Auschwitz wegens het aanbieden van onderdak aan hulpbehoevenden. Zuster Maria Akwila Podskarbi en Zuster Maria Kajusa TRZADEL werden in 1945 door sovjetsoldaten gedood in Poznan. Zr. Dorothy Kazel werd in 1980 wreed vermoord door Salvadoriaanse soldaten.

NAAST HET AANDENKEN VAN DE MARTELAREN UIT DE 20STE EEUW GEDENKEN WE MET ONTZAG 

 

BLANDINE MERTEN, geboren op 10 juli 1883 te Düppenweiler. Zeer sociaal als kind, volgde ze later pedagogie en gaf onderwijs te Hunsrük, Marscheid. Blandine leefde en handelde in de geest van Christus en verlangde Gods liefde en vrede te brengen. Ze dacht dit beter te kunnen verwezenlijken in een klooster en bezocht in Saarbrücken de Algemene Overste. Te Ahrweiler trad ze in bij de Ursulinen van Calvariënberg waar ze werkzaam was in school en pensionaat.Haar verlangen was contemplatief- met apostolisch leven te verwezenlijken. Zuster Blandine overleed in een roep van heiligheid te Trier op 18 mei 1918. Haar druk bezocht graf bevindt zich op het St-Paulin kerkhof te Trier. Ontroerend is er de hoop en dank om de steeds toenemende gebedsverhoringen en aanroepingen.

Terug - Verder


Naar boven
- Startpagina - Bedankt